Jan-Ype Nota

Jirka is voor mij mijn cellovader, hij is voor mij een voorbeeld als docent cello. Ik beschouw hem als een van de beste cellodocenten die ik ken. Vanaf les 1 valt de enorme bezieling en drive op en daarnaast de enorme kennis. Ondanks zijn drukke baan in het Frysk Orkest waren mijn lessen altijd lang en uitvoerig en meerdere keren per week, in de vakantie soms elke dag.

Naast het geven van de celloles was hij ook altijd bezig met de totale inzet voor de cello dus ook buiten het spelen om en altijd proberen om meer tijd achter de cello door te brengen. Het enorme respect wat ik voor hem heb is ook dat hij zich, tot op de dag van vandaag, altijd is blijven ontwikkelen als docent. Vaak als ik hem spreek dan heeft hij weer iets nieuws ontdekt wat weer veel beter is dan daarvoor. Hij is echt een Life Long Learner!

Er werd altijd gezegd dat hij de grootste talenten had maar ze komen allemaal de buurt en vaak bij toeval bij hem terecht, zoals ook ik. Door zijn toewijding en inzet ging je zelf ook meer doen en haalde je het niet in je hoofd niet voorbereid te zijn. Ik heb altijd het idee gehad dat hij er niet alleen voor je was op de les maar ook daarbuiten, je voelde dat hij er altijd mee bezig was.

 

Ga naar mijn website